Полицията в Бразилия обискира дома на бившия президент Жаир Болсонару като

...
Полицията в Бразилия обискира дома на бившия президент Жаир Болсонару като
Коментари Харесай

Полицията обискира дома на Болсонару в Бразилия

Полицията в Бразилия обискира дома на някогашния президент Жаир Болсонару като част от следствие на група, обвинена в прибавяне на фалшиви имунизационни данни в държавната база данни за COVID-19, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на двама източници, осведомени с въпроса.

При същата интервенция са задържани двама от най-близките помощници на Болсонару - Мауро Сид и Макс Гилерме.

По-рано през днешния ден федералната полиция заяви, че връчва 16 заповеди за обиск и изземване, както и шест заповеди за предпазен арест в Бразилия и Рио де Жанейро като част от интервенцията, само че не разкри имената на лицата, които ще бъдат арестувани.

Полицията уточни, че  " подправените данни " са били добавени към базата данни сред ноември 2021 година и декември 2022 година, когато Болсонару е бил президент, с цел да се промени имунизационният статут на към момента неназовани хора.

" В резултат на това тези лица са съумели да получат имунизационен документ и да го употребяват за заобикаляне на рестриктивните мерки, наложени от управляващите в Бразилия и Съединените щати ", означи полицията и добави, че групата е имала и " идеологическа причина " за дейностите си.

Докато беше отпред на страната, Болсонару беше неприкрит скептик по отношение на имунизациите против COVID-19 и се зарече, че в никакъв случай няма да си сложи ваксина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР